Visste du at

  • det ikke er nødvendig å trene hardt for å få bedre helse?
  • når du blir litt andpusten er effekten bedre enn ved en rolig gange?

 strekmann

Voksne og problematisk overvekt

Forekomsten av overvekt og fedme har økt betydelig i de fleste aldersgrupper i befolkningen de siste 20 årene. Mellom 15 og 20 prosent av alle voksne anslås nå å ha fedme (kroppsmasseindeks over 30).

Vi leser mye om hvordan vi kan forebygge overvekt, men for alle dem som allerede er overvektig, er dette for sent. Mange har prøvd å gå ned i vekt på egenhånd, men når vekten har blitt problematisk, er nok prosessen for å gå ned også det.

Dønn Sliten er det private alternativet til deg som ønsker å redusere problematisk overvekt;

  • vi tilbyr et vektredusjonsprogram i samarbeid med lege
  • vi følger opp deg som allerede har vært på rehabilitering
  • vi gir oppmuntring, støtte og veiledning helt til du nå ditt mål
  • vi tilbyr målrettet samtaleterapi som støtte i prosessen

Det er ikke det samme hva slags mat du putter i munnen selv om det er lite kalorier i den. Det er ikke bare å holde seg på ”et riktig kaloriinntak”. En kalori er ikke en kalori når den kommer inn i kroppen og går gjennom en masse kjemiske reaksjoner. Det er viktig at du lærer deg hvordan blodsukkeret ditt påvirker deg – både fysisk og psykisk.

Overvekt øker risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, kreft, diabetes type 2, gallestein, muskel- og leddplager.

Kilde: www.helsenorge.no

Vi i dønn sliten vil hjelpe deg i denne prosessen og skreddersyr en kostholdsplan som passer for deg, og for hele familien din. Det ingenting som er verre enn at du skal sitte ved middagsbordet med ”din mat” og resten av familien har ”sin”.

Mange kan også slite med et følelsesmessig forhold til mat. Dette tar vi også hensyn til i dønn sliten. Vi har både et ernæringsteam og medarbeidere som jobber med det mentale aspektet.