Visste du at

Maten du spiser kan ha innvirkning på energinivået ditt?

egg

Kosthold og slitenhetblåbær

Årsakene til slitenhet kan være så mange. Det første man må gjøre er å oppsøke fastlege og ta nødvendige blodprøver for å utelukke en eventuell fysisk årsak. Vi kan være slitne etter en lang sykdomsperiode enten hos oss selv eller i nær familie. Depresjon, angst og uro kan også tappe oss for energi. I tillegg lever vi i en hverdag der mange av oss har flere baller i luften på en gang – barna skal på sine fritidsaktiviteter og du skal på trening, jobbe overtid og så videre. Noen har gamle foreldre som kanskje plutselig trenger oss og blir en tilleggsbelastning i hverdagen. Hva har dette med kosthold å gjøre? Dette er bare noen av de uendelige faktorer som bidrar til at vi blir hengende etter. Vi i Dønn Sliten opplever ofte at kostholdet blir den første salderingsposten og ofte forsterker opplevelsen av slitenhet.

Vi i Dønn Sliten hjelper deg med å tilrettelegge et lett gjennomførbart kosthold ut i fra dine utfordringer – et kosthold som inneholder alle de næringsstoffene du trenger og som er smakfullt og lett å lage. Dette gjør vi gjennom individuell kostholdsveiledning, samt gjennom kostholds- og matlagingskurs i samarbeid med kjente kokker rundt om i landet.

For at vi skal orke å gjennomføre alle våre gjøremål i løpet av en dag må vi ha nok energi. Sammen finner vi ut hvor skoen trykker og hjelper deg med en omlegging til et hensiktsmessig kosthold for deg og hele familien. Småbarnsfamilier har ofte større utfordringer enn mange av oss andre. Her blir det viktig å se på tilberedning og gjennomføring av et måltid som et sosialt familieprosjekt de dagene det lar seg gjøre. Det er mye barn kan hjelpe til med og som de til og med synes er moro.

Omlegging av kostholdet skal være gøy!

Vi i dønn sliten

  • gir deg verktøy som er enkle å bruke i hverdagen.
  • fokuserer på mat som bygger opp energi din og er betennelseshemmende.
  • tilpasser kosten etter eventuelle matallergier eller intoleranser.
  • gir deg grundig oppfølging i samarbeid med fastlege der det er nødvendig