Vann i kroppen -Lymfemassasje

Vann i kroppen? – Lymfemassasje
Avfallsstoffer skilles ut og forlater kroppen via nyrer, lever og hud.  Kroppen består av rundt ¾ vann, og vannet er bærer av både næringsstoffer og avfall. Hvis utskillelsen av slaggstoffer ikke er effektiv nok kan de hope seg opp og forsure kroppen. I en slik situasjon vil vi ha en tendens til å holde på vann og få hevelser.
Den som holder på vann vil ofte føle seg tung, trett og uopplagt.  Stivhet, hevelser og smerter i kroppen følger ofte med sammen med nummenhet. Armer og ben har lett for å dovne bort, og mange får følelsen av å gå på puter.

Det er også økt tendens til senestrekk og kramper.
Mange har hørt om lymfedrenasje ved lymfødem i etterkant av kreftbehandling. Det mange ikke vet er at også de som har vann i kroppen av andre årsaker kan ha stor nytte av lymfemassasje. En går da over armer, ben og torso med spesielle, lette grep og risteteknikker som virker bevegende på væske som står i vevet.
Lymfemassasje anbefales også ved stress, søvnproblemer, svekket immunforsvar, fibromyalgi, overvekt og cellulitter.

De som får lymfemassasje forteller ofte at de får overskudd og føler seg mer bevegelige og lettere i kroppen.
Moderne, fornuftige kostholdsråd handler for en stor del om å bruke råvarer som demper betennelsesnivået i kroppen. Det innebærer mye grønnsaker og fargerik frukt og bær, sunne oljer og moderat inntak av animalske matvarer, samt fokus på å holde inntaket av sukker så lavt som mulig. Kroppen holder på væske ved betennelsestilstander, og overvekt og vann i kroppen går hånd i hånd.  Det kan derfor også være viktig å kartlegge eventuelle matvareallergier ved vedvarende problemer med  vann i kroppen.

Ha en fin dag!
Hilsen Rolf