Livsendring og livsglede

Når vi opplever å ikke strekke til av ymse årsaker, hører vi ofte at folk må ta grep og må gjøre endringer i sine liv.
Bare tanken på å endre noe som helst når jeg ikke føler overskudd står for meg som et mareritt!

Når vi opplever å ikke strekke til av ymse årsaker, hører vi ofte at folk må ta grep og må gjøre endringer i sine liv.
Bare tanken på å endre noe som helst når jeg ikke føler overskudd står for meg som et mareritt! Da vil jeg at folk skal la meg være i fred og slutte å legge sine egne behov over på meg. Jeg Må ingen ting!
”Hadde jeg vært deg…., jeg synes at du skal…., burde du ikke…..?” Alt så velmenende, men akk så belastende. Det er i hvert fall ikke mitt behov de dekker ved å bruke forstørrelsesglass på alt jeg ikke har overskudd til akkurat nå.
Vi i Dønn Sliten møter folk som av en eller annen grunn blir tvunget til å ta tak i livene sine fordi en endring er nødvendig. Vel.. tvunget er vel kanskje et lite heldig ord, siden vi tenker at vi hele tiden gjør valg. Å ikke velge er også å gjøre et valg.
Å velge å endre noe fundamentalt, som en livsendring kan oppleves som, er det viktig at endringen blir koblet opp mot noe positivt, noe som gir energi. LIVSGLEDE!
Hvem ønsker vel å endre livene sine til noe traurig og trist? Nei, Glede i livet er hva vi trenger. ”

”Jo bedre jeg har det, jo bedre kan jeg ta det”.
Livsglede kan være noe så enkelt som et ”Hei”, eller det å være mottakelig for et ”Hei”.
Vi i Dønn Sliten er opptatt av våre museskritt mot små suksesser istedenfor en kort endring som ofte ender med et gedigent mageplask. Vi hjelper mennesker som trenger det til å finne nye verktøy til å oppleve livsglede. Uten livsglede er det vanskelig å få til en varig endring. Veien til å føle seg mislykket blir kort, og gammel vane blir bare enda mere fiksert.
Vi i Dønn Sliten tenker at å forstå sin egen situasjon og å akseptere den er viktig, men det aller viktigste er å få integrert opplevelsen av nye erfaringer som gir en positiv dytt i riktig retning. Det å oppleve mestring på et eller annet plan og klare å fange følelsen denne mestringen gir, vil være en suksessfaktor som gjør at jeg tør å strekke meg bitte litt lengre neste gang.
Dette har vi lang erfaring med i Dønn Sliten. Ta gjerne kontakt med trygve@donnsliten.no Ha en fin dag!

Hilsen Trygve